Terug in balans!

Aroma Wellness

Jouw paard mentaal en fysiek weer in balans

Voor paarden met klachten of ter preventie daarvan

De mogelijkheid om als eigenaar je eigen paard te behandelen

Essentiële olie

Essentiële oliën

Essentiële olie, of etherische olie, is een steeds groter wordend begrip in Nederland. Steeds meer mensen gebruiken de kracht van de natuur om fysieke en emotionele ongemakken te verlichten. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de medicinale werking die kruiden kunnen
hebben. Essentiële oliën zijn niet anders, behalve dat deze vele malen sterker geconcentreerd zijn, zo’n 50 tot 70 keer zo sterk. Slechts 1 druppel staat gelijk aan een hele plant! Daardoor heb je maar weinig nodig voor een groot resultaat.
 
Bij essentiële olie wordt een plant, wortel, vrucht of kruid koud geperst of gedestilleerd, waardoor enkel nog de zuivere pure olie achterblijft. Deze olie wordt in een flesje gestopt
en meegenomen als we je paard behandelen.
 
Wanneer je essentiële olie van een zeer goede kwaliteit gebruikt, kun je deze op therapeutisch vlak inzetten. Helaas zijn er veel oliën van slechte kwaliteit te koop. Hier zit maar een paar procent essentiële olie in, met een hoop chemische, schadelijke en onnodige vulstoffen. Bij het gebruik van deze olie kun je echt heel ziek worden en dit kan schade aanrichten. Kies daarom voor en puur, veilig en sterk geconcentreerd merk als dōTERRA!
 

Hoe werkt dat dan?

Essentiële olie kun je op drie manieren inzetten:
1. Topisch (smeren op de huid of vacht)
2. Aromatisch (ruiken of met een diffuser van goede kwaliteit)
3. Innemen (rechtstreeks uit de fles of via een plantaardige capsule)
 

En dan?

De olie kan op twee effectieve manieren in ons lichaam werken. Via onze cellen en via onze geur en ons reukorgaan. Wanneer we de olie smeren, duurt het ongeveer 15 minuten voordat de olie ons gehele systeem door is. Bij ons reukorgaan moet je 2 minuten de geur kunnen inhaleren, voordat deze doorgestuurd kan worden naar ons limbisch systeem. Daar kunnen essentiële oliën ons geheugen, hormonen en emoties positief beïnvloeden.
 

Waarom dōTERRA?

Er zijn veel soorten essentiële olie op de markt, maar slechts een zeer klein gedeelte is van
goede kwaliteit en bij veel soorten worden chemische en onnodige vulstoffen toegevoegd.
‘Baadt het niet, schaadt het niet’ gaat absoluut niet op. Je maakt jezelf en je paard dan onbedoeld ziek! DōTERRA is de meest zuivere essentiële olie op de markt met het CPTG-keurmerk. Daardoor wordt dit merk bijvoorbeeld in Amerika gedekt door de zorgverzekering en gebruiken steeds meer ziekenhuizen, artsen, hoefsmeden enz. in Nederland de oliën van dōTERRA.
Daarnaast worden de oliën van dōTERRA verbouwd en geteelt op de plaats in de wereld waar de plant het beste kan groeien. Hierdoor is de kwaliteit op zijn best en kan tegelijk geen enkel ander merk de kwaliteit van dōTERRA evenaren. De boeren die de producten van dōTERRA verbouwen en telen krijgen een eerlijk loon en goede werkomstandigheden. Met iedere druppel olie die jij gebruikt, gaat een klein gedeelte naar de Healing Hands Foundation, die zich inzet in het opbouwen van bijvoorbeeld ziekenhuizen. Er worden op deze manier goede banen gecreëerd die voor lange termijn opgebouwd worden!

Essentiële olie

Aroma Wellness

Wat is Aroma Welness?

Aromatherapie richt zich op het verbeteren en behouden van een goede gezondheid. Dit alles door middel van natuurlijke producten. Bijna iedere olie is antiseptisch en heeft aanvullend specifieke eigenschappen die zich richten op een bepaald orgaan of de functie daarvan. Daarnaast kunnen essentiële oliën via ons reukorgaan in ons limbisch systeem terecht komen, waar het onze emoties, hormonen en geheugen kan ondersteunen en verbeteren!

Hoe werkt Aroma Welness?

Aromatherapie richt zich op het verbeteren en behouden van een goede gezondheid. Dit alles door middel van natuurlijke producten. Bijna iedere olie is antiseptisch en heeft aanvullend specifieke eigenschappen die zich richten op een bepaald orgaan of de functie daarvan. Daarnaast kunnen essentiële oliën via ons reukorgaan in ons limbisch systeem terecht komen, waar het onze emoties, hormonen en geheugen kan ondersteunen en verbeteren!

De behandeling bestaat uit vier fasen.
1. Rust- en stressmanagement
2. Boosten van het immuunsysteem
3. Boosten van het complete bewegingsapparaat
4. Homeostase

Homeostase is het uiteindelijke doel van de behandeling. Dit is het natuurlijke vermogen van het lichaam om fysiek en mentaal gezond te blijven. Met een Aroma Wellness komt je paard in een actieve homeostase terecht, waardoor het lichaam de fysieke en mentale balans veel sneller terug kan vinden.

Wat kunnen jij en je paard verwachten?

Nadat we een afspraak hebben ingepland, kom ik bij jou op locatie. We maken kennis en starten vervolgens met een geurtest bij je paard. Hierin mag je paard zelf aangeven waar hij behoefte aan heeft en krijg je een sample van de olie die jouw paard wil hebben. Na de geurtest meten we met een testset essentiële olie uit waar je paard eventueel nog meer behoefte aan zou hebben en of dit op fysiek of emotioneel vlak is. Deze meting werk ik naderhand uit en het advies stuur ik naar je op. Vervolgens voeren we de Aroma Wellness uit.

Hierbij maak ik gebruik van acht essentiële oliën die zo samengesteld zijn, dat jouw paard weer in balans komt! Ik neem alle tijd die nodig is en als jouw paard het spannend vindt, kijken we gewoon wat haalbaar is. Ik respecteer altijd de grenzen van jouw paard. Achteraf ontvang je een advies op maat en natuurlijk de factuur die per betaalverzoek of handmatig overgemaakt kan worden. Ik blijf daarnaast beschikbaar voor al je vragen.

LAten we samen bekijken hoe jij en jouw paard het beste geholpen kunnen worden!

Neem dagelijks tussen 8:00 en 17:00 gemakkelijk contact met mij op, dan zoeken we samen naar de beste oplossing

Volg mij ook op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Chat openen
1
Heb je een vraag?
Leuk dat je me appt!
Hoe kan ik je verder helpen?