Terug in balans!

Guasha

Verwijder afvalstoffen en herstel de levensenergie

Leer zelf je paard versterkend te behandelen voor en na een training

Verbeter de gezondheid en verminder de kans op blessures

Essentiële olie

Guasha

Guasha is een eeuwenoude techniek waarbij afvalstoffen en ziektes uit het lichaam geschraapt worden met behulp van een schraapinstrument. Vaak wordt er gebruik gemaakt van glad geschrapen stenen, zoals Jade, welke ook elk hun eigen helende frequenties hebben.  Ook wordt hierbij de levensenergie hersteld.


Hoe werkt dat dan?

In het lichaam bouwen afvalstoffen zich op door bijvoorbeeld stress, omgeving, voeding, medicatie enzovoorts. Wanneer deze afvalstoffen langdurig aanhouden of in grote getalen aanwezig zijn, kan het lichaam ze niet allemaal meer uitscheiden en worden deze opgeslagen in het bindweefsel. Dit kan leiden tot (pijn)klachten en ontstekingen. 

Met Guasha schrapen we over het bindweefsel heen en voeren we manipulaties uit, waardoor er een vacuümeffect ontstaat onder de huid, zodat afvalstoffen naar het oppervlakte getrokken worden. Daarna kan het lichaam deze afvoeren via de daarvoor bedoelde organen en uitscheiden via mest, zweet en urine. 

Tijdens een behandeling gebeurt er heel veel in het lichaam. Naast dat het lichaam actief bezig is om afvalstoffen af te voeren, worden ook de spieren verwarmd. Guasha is daarom ook heel goed in te zetten voor of na een training, om bijvoorbeeld melkzuur beter af te voeren en draagt daardoor bij aan de preventie van blessures. 

Ook kan Guasha het paard bewuster maken van een bepaalde regio van zijn lichaam. Paarden die bijvoorbeeld heftig reageren bij aanraking op een bepaalde plek of slecht geaard zijn, zijn geholpen met Guasha.

En verder?

Voor een behandeling dient de eigenaar de vacht schoon gemaakt te hebben. Een natte vacht is niet erg. 
Na de behandeling is het fijn je paard vrije beweging te geven, dan wel in een paddock of met een korte wandeling. Afhankelijk van de behandeling kun je het paard een paar dagen niet rijden, bijvoorbeeld wanneer veel knopen uit de rug behandeld zijn. Na de behandeling geef ik gericht advies voor jou als eigenaar. 
Zorg dat je paard voldoende drinkwater ter beschikking heeft. Afvalstoffen kunnen alleen dan het lichaam verlaten. 
Wil je tussen de behandelingen jouw eigen paard zo goed mogelijk begeleiden? Dat kan! Je kunt je eigen paard versterkend leren behandelen. 
 

Guasha

Schraapinstrument

Wat is Guasha?

Guasha is een eeuwenoude techniek om ziektes uit het lichaam te schrapen en de levensenergie te herstellen. Er zijn twee soorten: 1. Versterkende behandeling 2. Therapeutische behandeling
Een versterkende behandeling kun jij als eigenaar ook leren en is ideaal om in te zetten wanneer je je paard opwarmt voor een training of de spieren helpt herstellen na een training. Ook maak je je paard bewuster van zijn eigen lichaam en kun je je paard mentaal meer rust geven tijdens een training of juist meer energie opwekken. Bij de therapeutische behandeling voer ik als therapeut manipulaties uit bij jouw paard. Er wordt hierbij dieper ingewerkt op spieren, gewrichten, organen en afvalstoffen worden uit het lichaam verwijderd.

Wat kunnen jij en je paard verwachten?

Nadat we een afspraak hebben ingepland, kom ik bij jou op locatie. We maken kennis en bespreken waar jullie tegenaan lopen en waar ik jullie bij mag helpen. Dit intake-gesprek wordt enkel de eerste keer uitgevoerd. Bij eventuele vervolgbehandelingen gaan we verder waar we gebleven waren. Achteraf ontvang je een advies en natuurlijk de factuur die per betaalverzoek of handmatig overgemaakt kan worden. Ik blijf daarnaast beschikbaar voor al je vragen.

LAten we samen bekijken hoe jij en jouw paard het beste geholpen kunnen worden!

Neem dagelijks tussen 8:00 en 17:00 gemakkelijk contact met mij op, dan zoeken we samen naar de beste oplossing

Volg mij ook op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Chat openen
1
Heb je een vraag?
Leuk dat je me appt!
Hoe kan ik je verder helpen?