Vliegenspray

Wat?
Per heden verkoopt Paard en Relax vliegenspray. Voor je paard, maar ook zeker voor jezelf. Een halve liter vliegenspray kost €19,95 excl. verzendkosten van €6,95 of zelf ophalen in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Waarom?
Het valt me op dat er veel vliegenspray te koop is die veel schadelijke stoffen bevatten. Deze kun je gewoon in de winkel kopen en daardoor sta je er misschien niet altijd bij stil dat ook hier schadelijke producten tussen zitten. “Baadt het niet, schaadt het niet” gaat in dit geval helaas niet altijd op. Je kunt je paard zijn gezondheid er namelijk wel degelijk mee schaden.

Daarbij zijn er veel sprays te koop die niet het gewenste effect laten zien. Ze werken niet of niet voldoende en je paard wordt alsnog getreiterd door die irritante insecten. Heel vervelend voor je paard, maar ook voor jou als eigenaar vervelend om te zien.

De vliegenspray
De spray bestaat uit een zorgvuldig samengestelde mix van essentiële olie en water. Er zitten geen oliën in de spray die reageren op zonlicht en daarom is de spray helemaal veilig te gebruiken op je paard bij alle weersomstandigheden. De olie die gebruikt is, is afkomstig van het met doTERRA. Dit is het zuiverste en veiligste merk essentiële olie op de markt.

De spray beschermt ca. 4-5 uur lang. Daarna zou je voor het beste effect opnieuw moeten sprayen. Maar ook als je maar 1x per dag bij je paard bent, heeft de spray een super fijn effect. Na 5 uur is de spray niet volledig uitwerkt, maar na 5 uur neemt de werking langzaam af. Je paard kan dus langer dan 5 uur gebruik maken van de werking.

Zeer effectief tegen vliegen, muggen (West-Nijl virus!), wespen en horzels!

Samenstelling
– Lavendel: zeer effectief tegen vliegen
– Citroengras: bekend tegen muggen, vliegen en andere insecten
– Kruidnagel: wespen, horzels en bijen hebben een hekel aan deze geur
– Eucalyptus: zeer effectief tegen muggen
– Water: water en olie mengt niet zo goed. Schudt daarom de sprayfles voor gebruik.

Handig om te weten
Misschien overbodig om te benoemen, maar spray nooit in de ogen van je paard. Dat prikt! Wil je graag het hoofd van je paard ook tegen insecten beschermen, spray dan eerst op een spons of op je hand en wrijf dat over het hoofd. Houdt voldoende ruimte zonder olie rondom de ogen.

De mix zit in een glazen sprayfles. Waarom glas? Wanneer deze zuivere en krachtige oliën in een plastic fles worden bewaard, tast de olie na verloop van tijd het plastic aan en spray je dus alsnog chemicaliën op je paard. Een glazen fles is het meest veilig in gebruik, maar laat hem dus niet vallen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Heb je een vraag?
Leuk dat je me appt!
Hoe kan ik je verder helpen?